Paste la cuptor cu mozzarella. Si bacon…
Febra musculara a lovit năprasnic, după cum bine am profețit in articolul anterior, asa ca ieri a fost zi de lucrat acasă pentru ca mersul meu seamăna foarte mult cu al lui Ozzy. De fapt a fost zi de dormit circa patru ore in aburii a trei halbe de bere (care initial am crezut ca e pipi de pisica, iar pe chestia asta berea s-a răzbunat si mi-a întunecat judecata), trezit la sase, plecat odată cu drăgălașa logodnica pentru a-mi recupera mașina lăsata de izbeliște printr-o parcare pe la Morarilor, plimbat prin ger si ceata, ajuns din nou acasă si, in sfârșit, lucrat.
Cum (aproape) toti banii mei au fost donati unui taximetrist care se plângea ca firma la care lucreaza “n-are coaie dom’le, n-are coaie sa mareasca si ei pretu. Pai aia de la Taxi 2000 stiti ce-au facut? Au fugit! Toti! Mai sunt 10 masini cu 1,79, restul au fugit ca erea prea scump” a trebuit sa ma descurc cu ce-am prin frigider, asa ca am pus de-o mancarica in care urlă bărbăția – paste, bacon, sos de roșii, mozzarella, totul topit usor sub grilul cuptorului.
Pentru a incropi aceasta adunătura de “ce-a mai ramas prin frigider” ne trebuie asa: paste (eu am avut fussili, perfecte pentru gatit la cuptor), bacon, mozzarella si sos de rosii ramas de la o pizza home-made de acum trei zile (nimic fancy, este sos de rosii clocotit un pic pe foc ca sa se mai îngroașe si asezonat cu usturoi, oregano, busuioc si ceva iuteala).
Mai intai incingi grill-ul cuptorului (daca n-ai grill incingi cuptorul, desi orice cuptor decent din ziua de azi are grill). Apoi trebuie sa pui pastele la fiert in apa cu sare si sa tai bacon-ul cat mai ciobaneste posibil, dar nu atat de ciobaneste incat sa nu-l poti rumeni in tigaia pe care ai incins-o deja bine (si ai pus si un strop de ulei daca ai bacon mai “ne-gras”, ca mine). Cat se rumeneste bacon-ul razi mozzarella (sau poti sa o tai foarte marunt daca ai rabdare). Cand bacon-ul e rumenit, pastele-s fierte si mozarella rasa pune pastele, sosul de rosii si aproape toata mozzarella peste bacon (da, in tigaie) apoi amesteca totul avand grija sa dai pe tine sau pe jos. Presară pe deasupra restul de mozzarella, arunca si o mana de parmezan care sta sa expire si baga totul sub grill-ul cuptorului circa 5 minute ( cat stergi sosul de rosii de pe jos ). Scoate minunea din cuptor, toarna-ti un pahar de vin si infrupta-te din roadele muncii tale barbatesti.
Pofta buna!