"English muffins" albe pentru zile negre…
Intotdeauna mi-a fost frica de “english muffins”. Pur si simplu mi se parea ceva foarte complicat si mi-era frica ca nu-mi vor iesi asa cum trebuie – albe, pufoase, gustoase. Intr-o buna zi mi-a venit o idee interesanta pentru mic dejun si, intrucat mi-am zis ca painea este “soooo last year” am inceput sa fac un pic de reasearch si s-a dovedit ca aceste “english muffins” sunt ceva ce bunica mea facea sub denumirea de “cococele”, doar ca era un aluat un pic mai moale. Astfel, ajuns acasa dupa o ora de spinning la nivel intensiv, mi-am luat inima in dinti si… asta a iesit.
In primul rand ne trebuie asa: doua cani de faina, o cana de apa calduta, jumatate de pliculet de drojdie, o lingurita de zahar, o lingurita de sare si 50g de unt inmuiat (al meu a iesit “topit” pentru ca deh! microunde scapate de sub control).
Aliatul meu de nadejde, alintat “alien” dupa forma lui interesanta, m-a ajutat sa amestec toate astea intr-un fel de aluat pastos dar elastic, pe care l-am lasat la crescut pana si-a dublat volumul.
Intrucat aluatul era moaaale moale am presarat faina pe blat si apoi l-am impartit in… mai multe parti destul de egale (am uitat cate) pe care le-am modelat sub o forma aproximativ rotunda si le-am tavalit prin malai.
Am incins foarte putin ulei intr-o tigaie – de fapt doar am uns tigaia cu ulei (trebuie… sa-mi cumpar… alta… tigaie) si am asezat “formele” in tigaie. Le-am lasat acolo pana s-au rumenit usor (unele mai putin… usor ) dupa care le-am intors.
Nu le-a trebuit mult sa se coaca ( in jur de 5 minute ) si iata-ma cu o poala de… turtite d-astea englezesti. Le-am acoperit cu un stergar si le-am lasat pentru micul dejun ca deja se facuse 1 noaptea…
Notes to self: data viitoare nu mai pune atata faina pe blat, aluatul asta moale absoarbe imediat faina, astfel ca din niste turtite frumoase au iesit un fel de plesti.
Dar nu au ramas crude la mijloc?
La doua din ele mi-am pierdut rabdarea si le-am facut cam groase asa ca au ramas un pic crude, dar restul (vreo… 6 bucati parca? nu mai stiu) s-au copt frumos.
crezi ca e ok daca fac aluatul seara, sa-l las la frigider pana a doua zi ca sa le am calde la micul dejun? 😀
Nu e o problema, creste si la frigider, e drept ca mai incet. Trebuie sa ai grija insa a doua zi dimineata sa-l scoti cu vreo 30-40 de minute inainte de a te apuca de treaba ca totusi trebuie sa-si revina la temperatura camerei.